top of page

Prachtig Nederland

Onze eerste overnachting in Vlissingen was op zijn zachtst gezegd 'weinig inspirerend'. De jachthaven waar we logeerden ligt in een industriegebied en heeft daardoor weinig locale charme.

Er is een meer traditionele jachthaven in Vlissingen, maar de waterdiepte is slechts 2 meter. Omdat we een kieldiepte van 2,22 meter hebben, wilden we dus geen enkel risico nemen. De havenmeester van de traditionele en charmante haven had daarentegen een andere mening en zei dat het "gewoon zacht zand" was, dus geen enkel problem. Ja, ja, het is niet zijn bootje en niet zijn risico!

Maar we wilden wat uitrusten na onze vorige dagen zeilen, en bijpraten met familie in de omgeving, dus ook al was de omgeving niet zo mooi we namen er genoegen mee.

Toen we aankwamen in de marina was deze vol en er was bovendien geen havenmeester aanwezig om ons te vertellen waar we konden aanmeren. Dus we meerden maar aan naast een 47 foot Benneteau.

Esther van de boot waartegen we voor de nacht hadden afgemeerd, zei dat de volgende ochtend dat we om bovengenoemde redenen niet in Vlissingen moesten blijven en dat we absoluut naar Middelburg moesten. Ze zei dat het een echt mooie oude havenstad was, een ware parel in Zeeland, daarbij is de haven midden in het centrum en de havenmeesters de vriendelijkste van Nederland. Esther was daar een van!!

Verkooppraatje of waarheid? We besloten te vertrouwen op de lokale kennis en namen uiteindelijk het risico om via het kanaal van Walcheren naar Middleburg te gaan.

Na een aangename cruise door het kanaal, met een zogenaamde blauwe golf van opengaande bruggen, kwamen we na 1,5 uur uit in het wonderschone Middelburg. Een heerlijke stad: oud, eigenzinnig, schilderachtig zoals Medemblik. Een goede beslissing om Vlissingen achter ons te laten en hier wat tijd doortebrengen voordat we weer teruggaan naar Amsterdam.

Niet te vergeten; de vriendelijkste jachthaven die we tot nu toe hebben bezocht.Gelukkig is het weer wat verbeterd en we zitten achterop de boot in de zon om ons werk te doen en achterstallige correspondentie in te halen. Dit is waar we naar op zoek zijn. Een prachtige plek waar we kunnen stoppen, uitrusten en genieten van de schoonheid om ons heen.

Ik leende een haakse slijper van een Zweedse boot achter ons, en een zaagklus van 1 uur was slechts een 5 seconden slijpklusje. Zodra we in Amsterdam moet ik richting Praxis om er eentje te kopen!! De Zweden, van S / Y Salsa zijn van plan om te overwinteren in Portugal - we hopen jullie daar te zien!33 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page