top of page

Oudejaarsavond in Frankrijk, het land van mijn favoriete drankje: Champagne!

Na ons “shaken but not stirred” avontuur in Zagreb, vervolgden we onze reis naar La Celle les Bordes. Een sprookjesachtig dorpje net ten zuiden van Parijs. Peter heeft hier jaren gewoond en een aantal oude buren zijn goede vrienden geworden. Sommigen van hen hadden we ruim 7 jaar niet gezien. Daarentegen hadden Agnes & Jose-Luis ons nog vorig jaar in Ronda bezocht. Vreemd genoeg had iedereen het gevoel alsof we vorige week nog met elkaar aan de eettafel hadden gezeten.


Dit bezoek van 2,5 dagen was goed gepland omdat er niets gepland was… Op de een of andere manier vloeiden we echter van lunch over naar diner, hadden we vuurwerk in de tuin om het nieuwe jaar te verwelkomen en voordat we het wisten, was het reeds diep in de nacht om de volgende ochtend te brunchen in het volgende huis. Een stevige boswandeling om het nieuwe jaar te verwelkomen stond waarschijnlijk niet op ieders radar. Niet makkelijk om een paar wandelschoenen in je handbagage in te pakken. Niettemin volgden we de leiders en aanvaarden het modderige onvermijdelijke. Gelukkig voor mij waren er twee “perfect gentlemen” in de groep en sprong ik regelmatig op de rug van Peter of Philip om de ergste modder en drek te vermijden ...


De zon stond aan een strakblauwe hemel en wat een mooi begin van het nieuw jaar. Maar het was verdomde koud en de halfbevroren tenen en vingers waren toe aan een opwarmbeurt. Dus huis 3 was aan de beurt voor de volgende pitstop: warme chocolademelk. Toen de zon eenmaal onder was, namen we afscheid met veel beloftes om ons in Brest te bezoeken voordat we zouden vertrekken (nog geen datum bepaald !!).


Terug bij Agnes & JL gingen we verder met eten en drinken en voor we het wisten stond de trein klaar om ons terug te brengen naar Brest en onze Ocean Deva.


Sinds ik Peter en deze prachtige groep mensen in La Celle les Bordes heb mogen ontmoeten, heb ik geleerd dat je je lekkerste eten deelt met je vrienden en dat een fles fijne champagne (of twee of meer ...) altijd in de koelkast paraat staat om te delen.


Gelukkig nieuwjaar!


30 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page