top of page

Adieu Cowes...

Het is tijd voor Peter om Cowes te verlaten. Hij heeft bijna 4 weken doorgebracht in de jachthaven van East Cowes en heeft heerlijk kunnen klussen: mastproblemen oplossen, het Iridium Go Satellite communicatiesysteem installeren, een paar keer per week zijn moeder bezoeken, familie te logeren op de boot, nieuwe fenders bestellen, en zich voorbereiden op deze aanstaande trip. Dit alles zonder mij ...

Wat hij ook zonder mij moest doen, was de snelheidsmeter schoonmaken. Als een boot een paar weken niet vaart, blijven de eerste schelpen, mosselen, algen en andere dingen zich aan de boot vastklampen. Omdat de snelheidsmeter zich aan de onderkant van de boot bevindt, was ook deze aangetast. Om het schoon te maken moest Peter dit instrument eruit halen ... Simpel gezegd de snelheidsmeter eruit, en een open gat waardoor water naar binnen kwam zo snel mogelijk met een speciale stop afsluiten. Best wel een enge gedachte, vooral als je dit nog nooit eerder hebt gedaan. Uiteindelijk wil je de boot niet laten zinken :) Maar nadat hij enkele ‘hoe te’ youtube-video's had bekeken (https://www.youtube.com/watch?v=MQShKWnD84A), vond Peter de moed om de boot te openen, de snelheidsmeter schoon te maken en vervolgens weer snel terug te plaatsen. Missie volbracht!!

Hij is nu startklaar om naar Frankrijk te vertrekken - als het weer het toelaat. Verwacht vertrek is maandag 19 oktober, hetzij bij het eerste of tweede hoogwater - nog te beslissen. Jonathan (onze zwager) en Stuart (die vorige maand bij ons was van Amsterdam naar Cherbourg) zullen Peter hierbij assisteren. Donderdag moet ik nog voor een laatste check-up naar de chirurg, en met een beetje mazzel ben ik vrijdag weer bij Peter op de Ocean Deva.

Voordat ik het vergeet, de installatie van het satellietsysteem betekent dat we nu eindelijk onze eigen real-time trackingpagina hebben. Deze vervangt de vorige. Omdat we het system nog niet hebben gebruikt, zijn we allebei erg benieuwd of en hoe het werkt. De "rode stip" staat nog steeds in de jachthaven van Cowes. Benieuwd of jullie ons live “op het water” kunnen volgen. Ga naar de pagina "waar zijn we nu"!

Ik hoop jullie allemaal snel te zien!

25 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page